Trädgårdsdesign efter dina behov

I anslutning till våra båda verksamhetsområden erbjuder vi även skräddarsydd trädgårdsdesign.

Vi anpassar oss alltid efter er budget och behov och tillhandahåller allt från kortare konsultationer till kompletta skalenliga trädgårdsritningar inklusive växt- och materialförteckning. Material som ni sedan omedelbart kan ta med er till plantskolan eller entreprenadverksamheten för att påbörja förverkligandet av er drömträdgård.

Utgångspunkten för all vår konsultation utmynnar i tre alternativ som ni väljer på innan vi går vidare. Dessa finns presenterade längre ner på sidan.

Louise Rosendahl

Louise är utbildad trädgårdsingenjör vid SLU, Sveriges lantbruksuniversitet, utbildning: trädgårdsingenjör inriktning design.

Hvilan utbildning, hantverksprogrammet inriktning Hem- & trädgårdsdesign.

– Under min utbildning på Hvilan fick jag ett diplom för bästa förslag till en visningsträdgård som idag finns anlagd på skolan Hvilan Utbildning i Åkarp.

– Under min praktik hos Trädgårdsfixarna på Österlen fick jag möjligheten att på egen hand planera och anlägga rabatter till en privatperson vilket slutfördes sommaren 2015 med lyckat resultat.

– Jag har deltagit på Trädgårdsmässan i Malmö i fyra år i rad, de senaste två åren som trädgårdsrådgivare åt SLU:s monter.

  • Under min utbildning på Sveriges Lantbruksuniversitet vann jag sponsring till att anlägga och ställa ut min egendesignade idéträdgård på Sofieros trädgårdsfest år 2016.
  • Sedan 2015 har jag frilansat som trädgårdsdesigner och hjälpt många privatpersoner runtom i södra Skåne med att förverkliga sina trädgårdsdrömmar.

Alternativ 1:

Konsultation

Den perfekta lösningen för den nyblivna trädgårdsägaren eller för dig som vill ha  personlig rådgivning på plats. En lyx till den lilla prislappen. 

Vi går igenom er trädgård tillsammans, där jag fungerar som ett bollplank för er. Jag tittar på trädgårdens  förutsättningar och era önskemål. Sedan skriver jag upp allt vi kommer fram till, jag kommer med förslag på formgivning och växter och gör eventuellt några snabba skisser.

Besöket brukar ta 2-3 timmar.

Alternativ 2:

Det lilla designjobbet

För den glada trädgårdsentusiasten som vill ha lite hjälp på traven så erbjuder jag detta upplägget.

Här ingår ett första hembesök i er trädgård på 1 timme, där vi går igenom vad ni vill förbättra. Jag tar in era önskemål och tittar på grundförutsättningarna för er trädgård. Efter första besöket skickar jag ut en offert på vad arbetet kan komma att kosta efter er budget. (Se cirkapris nedan). 

Delar som kan ingå: Uppmätning av er trädgården för en skalenlig ritning, växtförslag, materialförslag, skisser och vyer. En enkel färglagd illustrationsplan som visar upp den nya utformningen. 

Det lilla designjobbet kan gälla en del av er trädgård eller som helhet. Cirkapris 10-15 000:- ink moms. 

Alternativ 3:

Det stora designjobbet

För den som vill ha en fullständig plan för hur trädgården ska förändras  och som direkt vill kunna ta ritningar vidare för anläggning.

Här ingår ett första hembesök i er trädgård på 1 timme, där vi går igenom vad ni vill förbättra. Jag tar in era önskemål och tittar på grundförutsättningarna för er trädgård. Efter första besöket skickar jag ut en offert på arbetet kan komma att kosta anpassat efter er budget. (Se cirkapris nedan). 

Delar som ingår: En färglagd skalenlig illustrationsplan över trädgården med beskrivande text och inspirationsbilder som visar upp hur trädgården kommer att se ut. Vyer, illustrationer i perspektiv eller axonometri som förtydligar höjder och känslan för trädgården. En komplett växtförteckning och materialförteckning. En planteringsplan som talar om exakt var varje planta ska stå.

Cirkapris: 15-20 000:- ink moms 

Vill ni veta mer om vår konsultationsservice och hur vi kan hjälpa dig – tveka inte att ta kontakt med oss!

Ladda ner checklista inför konsultation

Checklistan är ifyllnadsbar och du som kund kan i lugn och ro fylla i blanketten för att sedan skicka den till Louise inför ert möte.

TIDIGARE PROJEKT

Växtkraft i Skåne Tranås AB
Tranesvägen 31
273 92 Tomelilla

Kontakt Butik
0417- 20160

butiken@vaxtkraft.se

Kontakt Entreprenad
0417- 20060

entreprenad@vaxtkraft.se

Öppet
Tis- Fre 10-17:30
Lör   10-15

Sön 11-15